13. maj 2011

Nye arter - fra litteraturen

Nye arter dukker op i Danmark i en lind strøm. Nogle kommer ved egen hjælp, andre ved menneskets hjælp.

Men der er også andre årsager til, at nye arter bliver føjet til artslisten på allearter.dk. F.eks. gemmer der sig af og til oplysninger om nye danske arter i lokale tidsskrifter, samt i den såkaldte grå litteratur, der ikke registreres i bibliotekssystemet.

Et par eksempler på dette er bladloppen Trioza anthrisci samt cikaden Eurybregma nigrolineata, der blev beskrevet som nye arter for Danmark i tiddskriftet Natur på Bornholm i hhv. 2003 og 2005.

Endnu et eksempel er guldøje-arten Nineta pallida, der beskrives som ny for Danmark i en rapport udgivet i 1998 i forbindelse med et biologisk projektarbejde på Zoologisk Museum i København.

Referencer

  • Trolle, L. 2005. Ny cikade for Bornholm, Danmark og Norden. Eurybregma nigrolineata Scott, 1875. Natur på Bornholm 3: 25-27.
  • Trolle, L. 2003. En ny dansk bladloppe fundet på Bornholm. Trioza anthrisci Burckhardt, 1986. Natur på Bornholm 1: 51-53.
  • de Neergaard, R. 1998. Netvingernes udbredelse i Danmark. Biologisk projektarbejde. Københavns Zoologiske Museum, Københavns Universitet.